Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat vara viitoare. Tramvaiul nu va mai circula pe Şoseaua Colentina până în 21 martie

Data actualizării: Data publicării:
lucrari-pasaj-doamna-ghica-primaria-bucuresti
Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat vara viitoare. FOTO: Primăria București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în vara anului viitor, iar directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, estimează că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni.

Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au verificat marţi stadiul lucrărilor la Pasajul de la Doamna Ghica, anunţând totodată restricţiile de trafic pentru perioada următoare. Circulaţia tramvaiului va fi întreruptă pe ambele sensuri pe Şoseaua Colentina până pe 21 martie, dar va fi introdusă o linie de autobuz.

"Pentru toată structura metalică, termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi (de pasaj, n.r.) care trece deasupra intersecţiei. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul. În loc de tramvai o să fie o linie de autobuz care suplineşte. Pe sensul către centrul oraşului, maşinile vor circula pe linia de tramvai. (...) (Pasajul va fi inaugurat, n.r.) vara anului viitor", a spus Nicuşor Dan.

La rândul său, Radu Mihaiu a declarat că tramvaiele nu vor circula în intersecţie, dar că traseul va fi acoperit de autobuzul 621. El a menţionat că, alături de reprezentanţii STB, au fost găsite soluţii astfel încât intersecţia să nu fie blocată complet.

"Sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula, deocamdată, în perioada următoare, pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat. Cu trecerea etapelor, se va circula invers, deci se va bloca sensul dinspre Obor înspre Colentina şi se va circula în sens invers pe liniile de tramvai. Important este să înţelegem că putem folosi aplicaţii precum Waze pentru a avea un trafic cât mai distribuit. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă", a spus primarul Sectorului 2.

El a menţionat că se vor efectua lucrări în perioada iernii, dar nu şi pe timpul nopţii, având în vedere că şantierul produce mult zgomot. Se va lucra de luni până sâmbătă.El a adus în discuţie şi perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, dar a subliniat că aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

"Lunea trecută a fost votat în Consiliul General un proiect care permite realizarea studiului de fezabilitate pentru tramvaiul de la Delfinului la Pipera. Atunci când va exista linie de tramvai de la Delfinului la Pipera se va putea monta şină de tramvai pe acest pasaj", a afirmat Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

Cristian Hiver a declarat că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni, dar a menţionat că se fac eforturi pentru a accelera ritmul de lucru.

"Prima restricţie de trafic va fi instituită de vineri, unde blocăm Colentina, în afara de linia de tramvai. Deci, se va circula pe trei benzi: două spre Obor, una spre Petricani; va fi până la începutul lunii ianuarie. După asta ne mutăm pe cealaltă parte a rondului, unde folosim linie de tramvai pentru traficul care iese din Obor spre ieşire pentru încă o lună şi jumătate. După asta, nu mai sunt restricţii de trafic. Odată ce tablierul este montat, sudat, vopsit pe punctele de sudură, nu vor mai fi restricţii. Deci, cam în jur de trei luni vor dura aceste restricţii. Noi încercăm să comprimăm timpul, încercăm şi mai repede", a spus directorul Trustului de Clădiri Metropolitane.

Nicuşor Dan a precizat că realizarea pasajului a fost o "aventură", în condiţiile în care Primăria Capitalei nu avea bani pentru acest proiect, dar "a blocat" o intersecţie pentru lucrări. El a adăugat că la preluarea mandatului de edil a trebuit să facă demersuri pentru a scoate primăria din faliment şi a recâştiga încrederea investitorilor în instituţie, în condiţiile în care firmele nu se prezentau la licitaţie.

Primarului Sectorului 2 a precizat că pe şantier există 300 de tone de tablier, din totalul de 987. El a menţionat că, deşi fostul primar general Gabriela Firea susţinea că există acest tablier, "nu l-a văzut nimeni, nicăieri", înaintea să fie livrat, în acest an.

"Aceste 300 de tone de tablier susţinea doamna fostă primar Firea că există undeva. Dacă ar fi existat aceste tone de tablier, s-ar fi văzut, vă garantez, aşa cum se vede şi acest tablier", a spus Radu Mihaiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri