Pasajul Unirii va fi reconsolidat. Lucrările, care includ și planșeul de pe Dâmbovița, vor începe în 2025 și vor dura trei ani

Data actualizării: Data publicării:
pasajul unirii
Au fost montate și patru limitatoare de înălțime în încercarea de a preveni noi accidente. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Primăria a anunțat că Pasajul Unirii va fi reconsolidat. Lucrările vor începe în anul 2025 și vor dura trei ani. De asemenea, au fost montate patru limitatoare de înălțime în încercarea de a preveni noi accidente, cum s-au ținut lanț de la redeschidere.

La intrarea în Pasajul Unirii a fost montat un nou sistem care îi avertizează pe șoferii cu mașini mai înalte de trei metri și jumătate. Sunt patru limitatoare, dotate cu camere video și senzori. Măsurile vin după accidentele petrecute de la redeschiderea pasajului. Cel mai grav a fost în decembrie, atunci când un limitator a căzut peste un autocar plin cu turiști greci. O persoană și-a pierdut viața, iar alte 24 au ajuns în stare gravă la spital.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Toate aceste măsuri sunt luate pentru a reduce numărul incidentelor de acest fel. Nu putem garanta că peste o lună, un an vor mai fi oameni care să ignore senzorii laser, vor ignora afișajele electronice,  își vor încerca drumul cel mai scurt.”

Doar în ultimele patru luni, 138 de șoferi de mașini de mare tonaj au încercat să treacă prin pasaj, dar au fost opriți la timp de polițiștii puși să păzească intrarea.

Sistemul instalat la intrarea dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir va fi testat în următoarele trei săptămâni

Ionuț Răcănel, reprezentant echipă de expertiză: „Trebuie să se înțeleagă că această structură s-a făcut pentru alte gabarite de vehicul, nu pentru cele care sunt azi. Singura intervenție care s-a făcut, că lumea spune că s-a micșorat gabaritul, s-a micșorat nesemnificativ, cu câțiva centimetri la partea superioară pentru acest tavan fals.”

Sistemul instalat la intrarea dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir va fi testat în următoarele trei săptămâni. În tot acest timp, acolo va rămâne și echipajul de poliție.

Șofer: „Sunt puse prea târziu și sunt jos, deci au înălțimea prea mică față de ce era înainte.”

Șofer: „Sper ca de data asta să își facă treaba cu succes și să îi oprească pe cei care vor să intre, dar fără să îi pună în pericol.”

Pasajul Unirii va fi reconsolidat, anunță Primăria. Lucrarea, care va cuprinde și planșeul de pe râul Dâmbovița, ar urma să înceapă în 2025 și să dureze trei ani.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri