Patru migranți, printre care un copil și o femeie însărcinată, au murit înecați în apropierea Insulelor Canare

Data actualizării: Data publicării:
salavatorii spaniol ii ajuta pe migrantii a caror barca s-a scufundat
Din grupul de migranți salvați, 12 persoane inclusiv doi bebeluși și doi copii mici, au fost transferați la spital. Foto: Profimedia Images

Patru migranți, printre care un copil și o femeie însărcinată, au murit, vineri, în apropierea Insulelor Canare, după ce barca lor s-a scufundat. Alți 40 de migranți din Africa au fost salvați, anunță autoritățile spaniole, potrivit Reuters.

Salvatorii au scos trupul unui băiețel din ocean, vineri după-amiază, în timp ce scafandrii se pregăteau să înceapă căutarea unei persoane care este în continuare dispărută. Anterior, din ocean au fost scoase corpurile unui bărbat și a două femei, dintre care una însărcinată, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență.

Alte peste 100 de persoane de pe alte două bărci au ajuns în siguranță la mal. 

Unul dintre locuitorii insulei, care a fost martor al tragediei, a declarat că a început să scoată oamenii din apă imediat ce a alertat autoritățile.

„Am fugit din casă cu două geamanduri pe care le țin acasă și când am ajuns acolo a fost o nebunie. Am văzut un număr imens de oameni pe recif”, a spus Marcos Lemes.

Din grupul de migranți salvați, 12 persoane, inclusiv doi bebeluși și doi copii mici, au fost transferate la spital.

O altă barcă cu 58 de persoane a ajuns la Fuerteventura, iar o a treia cu 52 de persoane a reușit să ajungă pe mica insulă El Hierro.

Până în acest an, peste 5.700 de migranți au trecut din Africa către arhipelagul Canarelor, de peste două ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2020, care a înregistrat o creștere de opt ori față de 2019.

Un număr record de 850 de migranți au murit pe traseu anul trecut, potrivit agenției Națiunilor Unite pentru migrație, care a sugerat că COVID-19 i-a determinat pe mulți lucrători din industrii cu dificultăți precum pescuitul sau agricultura să emigreze.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri