Patru tineri blocaţi în munții Bucegi, recuperaţi după o operaţiune de 10 ore. Erau echipaţi necorespunzător

Data publicării:
turisti salvati de pe munte
Cei patru turiști care au fost salvați nu erau echipați corespunzător. Foto: Facebook/Salvamont Prahova

Patru tineri careau rămas blocați în munții Bucegi și care erau echipați necorespunzător pentru traseele montane au fost recuperați de salvamontiști după aproximativ zece ore. 

Tinerii se aflau pe un teren accidentat şi îngheţat din Abruptul Prahovean, iar pentru salvarea lor a fost necesară o operaţiune care a durat zece ore şi care s-a derulat în condiţii de ploaie, vânt şi temperaturi negative, informează Savamont Prahova. 

Șase salvatori din cadrul serviciilor Prahova şi Buşteni au acţionat pentru coborârea de pe munte a celor patru tineri - trei băieţi şi o fată - care, ghidându-se după informaţii găsite pe internet, au hotărât să urce pe Valea Albă, au scris, duminică dimineaţă, pe pagina de Facebook salvamontiștii de la Salvamont Prahova.

Tinerii sunt din Republica Moldova şi sunt studenţi la Universitatea din Ploieşti.

Când nu au mai putut înainta din cauza terenului accidentat şi a gheţii, cei patru, nefiind echipaţi corespunzător, au sunat la 112 cerând ajutor, acţiunea de recuperare a lor durând zece ore, se mai arată în sursa citată. 

Salvatorii montani atrag atenţia asupra faptului că, în această perioadă a anului, turiştii trebuie să aleagă doar traseele care sunt marcate şi care pot fi parcurse şi în sezonul de iarnă şi, totodată, să se echipeze corespunzător.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri