Paul Cozighian, după dezmințirea lui Iliescu: E incredibil. Chiar am fost impresionat de calitatea și memoria pe care le avea

Data actualizării: Data publicării:
paul-cozighian-facebook

Jurnalistul Paul Cozighian a declarat marți dimineață într-o intervenție telefonică la Digi24 că i se pare „incredibil” faptul că fostul președinte Ion Iiescu a dezmințit declarațiile publicate de cotidianul francez Le Figaro. „Chiar am fost impresionat de calitatea răspunsurilor domniei sale și de memoria pe care o avea”, a întărit el, adăugând că se întreabă dacă cel care a scris pe blog este chiar fostul președinte.

Paul Cozighian a spus că s-a gândit aseară de ce Ion Iliescu a publicat o dezmințire pe blogul său că a dat acele declarații în care afirma că PSD traversează cea mai gravă criză politică din istoria sa.

E foarte posibil ca președintele Iliescu să fi uitat anumite detalii din acest interviu. Oare chiar el e autorul acestei postări pe blogul său? Nu îmi vine să cred, pentru că am avut cu el o discuție interesantă, profesionistă, la interviul pe care l-am realizat cu colegul meu de la Paris, aproape 70 de minute. Interviu foarte dens, în limba franceză. Chiar am fost impresionat de calitatea răspunsurilor domniei sale și de memoria pe care o avea”, a spus Paul Cozighian, la Digi24.

Jurnalistul a adăugat că a fost „mirat” de postarea fostului președinte de pe blog.

Am fost acuzat că am spus minciuni, că e o manipulare, întâmplarea face că am înregistrat acest interviu, pentru că m-am gândit că e un moment rar, unic să pot să stau față în față cu președintele României, care e autorul moral și creatorul acestui partid”, a subliniat el.

Cozighian a precizat că interviul a fost realizat cu ajutorul lui Gelu Voican Voiculescu. „A fost unul dintre cei mai apropiați locotenenți ai lui Ion Iliescu. E și persoanjul care a organizat și procesul rapid împotriva lui Nicolae Ceaușescu, precum și executia sa sumară”, a amintit el.

La vremea respectivă am fost complet împotrivă și complet șocat de cum a fost organizat acest proces și că nu s-a organizat un adevărat proces al comunismului. A fost ucis ca să nu vorbească și să nu spună mult mai multe lucrui despre sistemul pe care îl conducea”, a mai spus jurnalistul.

Paul Cozighian a precizat că astăzi va publica primele 3 minute din interviu cu Ion Iliescu.

„Am contactat cotidianul Le Figaro aseară. Le-am cerut voie, am spus să nu facă această publică înregistrare, dar dânsii mi-au spus că am mână liberă să dau publicității acest interviu. Deși este unul dintre puținele cotidiene de dreapta, este extrem de respectat”, a punctat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri