Sari la conținut

Pe jos spre București, cu 40 de kilometri pe zi

Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe protestul din 20 ianuarie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, au bifat primii o sută de kilometri. Au ajuns la Tîrgu Mureş, unde au fost primiţi cu entuziasm, la fel cum s-a întâmplat în mai toate localităţile prin care au trecut.

Clujenii au ajuns în Tîrgu Mureş după trei zile de mers pe jos, timp în care au străbătut peste o sută de kilometri, adică aproape un sfert din distanţa până la Bucureşti. Sunt impresionaţi de reacţia oamenilor din localităţile prin care au trecut.

„Au fost primării care au ieșit cu ceai... Foarte frumos. Au fost oameni simpli, care tot așa ne-au întâmpinat pe drum cu un sandvici... Au fost unele gesturi aproape emoționante”, a spus Sorin Bobiş.

Protestatarii parcurg, în medie, cam 40 de kilometri pe zi. Iar pe drum li se alătură noi oameni care vor să participe la Marşul Speranţei, chiar dacă nu s-au născut în România.

Eu sunt aici de 15 ani și, chiar dacă sunt francez, mă simt român. Să știți că nu mă gândeam să aibă un efect așa de impresionant. Vedem, toată lumea se bucură, toata lumea ne claxonează pe drum”, a spus Alexandre Lacaille.

Avem, din câte am înțeles, și trei reprezentanţi din Tîrgu Mureș care se vor alătura grupului. O să merg și eu cu ei doar o perioada mai scurtă, dar o să fiu la București”, a spus Claudiu Vlas.

A fost destul de greu, sper să-mi revin pe parcurs și să ajungem cu bine la București”, a spus Sorin Popoviciu.

Manifestanţii vor trece zilele următoare prin Braşov şi Ploieşti. Şi-au propus să ajungă în Bucureşti pe 20 ianuarie, pentru a participa la cel mai amplu protest anunţat pe internet anul acesta, faţă de modificarea Legilor Justiţiei.

Sursa: Digi24