Pedeapsa primită de un ieșean care și-a legat fiica în lanțuri și a bătut-o cu făcălețul de lemn

Data publicării:
copil abuzat
Foto: Shutterstock

Un bărbat din Iași a fost condamnat de Curtea de Apel la un an de închisoare cu suspendare, la cinci ani după ce și-a legat fiica, atunci în vârstă de 13 ani, cu lanțuri și a bătut-o cu făcălețul de lemn, relatează Ziarul de Iași.

copil abuzat
Foto: Shutterstock

Adolescenta în vârstă de 18 ani acum și-a iertat între timp tatăl și nu i-a cerut acestuia daune morale. În motivarea instanței este descris modul în care bărbatul de 54 de ani și-a maltratat fiica, una dintre 12 copii, după ce soția lui a plecat la muncă în Italia.

Bărbatul devenea violent mai ales după ce bea. În iunie 2012, bărbatul s-a certat cu fiica sa de 13 ani după ce i-a cerut telefonul mobil, iar aceasta i-a spus că telefonul nu e la ea.

„Întrucât aceasta a refuzat, susţinând că nu a luat ea telefonul, inculpatul a luat un lanţ metalic, cu o lungime de aproximativ un metru, şi a legat-o cu mâna stângă de piciorul patului, continuând să îi ceară telefonul. În continuare, lovindu-se de refuzul fetei, inculpatul a luat un făcăleţ din lemn, cu care i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate peste corp“, se arată în motivarea instanţei.

Când adolescenta a mers la magazin, vânzătoarea i-a observat rănile și a sunat la Ambulanță. Copila a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, iar după ce a ieșit din spital a ajuns într-un centru de plasament.

Judecătorii și-au motivat pedeapsa blândă susținând că bărbatul are mulți copii în îngrijire și nu are o situație materială bună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri