Percheziții DNA la Spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran, vizat de un nou dosar

Data actualizării: Data publicării:
Chirurgul Mircea Beuran
Potrivit DNA, medicul ar fi primit 10.000 de euro de la un alt medic pentru a asigura ocuparea, de către acesta, a unui post de asistent universitar Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA fac joi percheziții la Spitalul Floreasca și la domiciliul medicului Mircea Beuran, care este vizat de un nou dosar penal. Procurorii au indicii privind o posibilă luare de mită.

ACTUALIZARE ora 11:00. DNA a confirmat printr-un comunicat de presă perchezițiile.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice”, se arată în comunicatul DNA.

Mircea Beuran a condus sceția de chirurgie a Spitalului Floreasca, însă a fost eliberat de la șefia secției după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

De asemenea, Beuran a fost audiat de procurori în dosarul pacientei care a luat foc pe masa de operaţie. El a trebuit să explice ce s-a întâmplat și, mai ales, de ce semnătura sa apare pe documentele intervenției, deși el nu era în sală.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca, conform unui comunicat al instituției. Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri