Percheziții în Prahova, inclusiv în câteva comune, unde din iunie ar fi fost eliberate certificate de vaccinare false

Data actualizării: Data publicării:
Certificat de vaccinare
Certificat de vaccinare. Imagine ilustrativă. Foto: Inquam Photos / George Călin

ACTUALIZARE. Un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale sunt vizate de ancheta privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi, anunţă, miercuri, Poliţia Prahova.

Conform sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare în judeţ într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Cercetările vizează fapte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Anchetatorii vor pune în executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Prahova.

Știrea inițială: 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, joi, mai multe percheziţii în judeţ într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-Covid. 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, descinderile au loc atât în localităţi din zona rurală, cât şi în unele oraşe, activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.

Recent, poliţiştii au descoperit un nou tip de înşelăciune, căreia îi cad victime persoanele dornice de a obţine certificate verzi de vaccinare anti COVID-19 false, fără a efectua vaccinul. Potrivit oamenilor legii, persoane necunoscute creează pe aplicaţiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce conţin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, şi postează anunţuri de vânzare de certificate COVID-19. 

Amatorii de astfel de documente falsificate intră în discuţii cu ofertantul prin conversaţii scrise, private şi transmit datele de identificare pentru completarea aşa-zisului certificat, fiindu-le solicitată plata unor sume de bani, de aproximativ 100 de euro, pentru eliberarea unui certificat de vaccinare cu doză unică.

Citește și: Cum sunt păcăliți românii care vor certificate false de vaccinare

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri