Percheziţii într-un dosar de înșelăciune. Mai multe persoane și-au cumpărat mașini în rate cu adeverințe de venit falsificate

Data actualizării: Data publicării:
masini in showroom
Foto: arhivă GettyImages

Mai multe persoane sunt audiate de polițiști, miercuri, după ce un dealer auto a reclamat că, în perioada 2018-2019, a primit cereri de creditare pe baza unor adeverințe de venit falsificate. Prejudiciul produs se ridică la 2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au efectuat miercuri patru percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, sunt puse în aplicare peste 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

"În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi, iar din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele respective au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate. Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 lei", spune Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri