Percheziții la Baza Mihail Kogălniceanu. Suspiciuni de achiziții făcute ilegal

Data actualizării: Data publicării:
American troops offload a Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) radar from a C-17 Globemaster III at Mihail Kogalniceanu (MK) Air Base, Romania, May 3, 2019. The THAAD deployed to Romania from 69th Air Defense Artillery Brigade, 32nd Army Air and Mi
Avion de transport american descarcă echipament militar la baza de la Mihail Kogălniceanu. Foto: Profimedia Images

Procurori anticorupție și anchetatori americani au făcut percheziții la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Anchetatorii au ridicat zeci de documente, într-un dosar în care au suspiciuni că mai multe achiziții ar fi fost făcute ilegal.

Au fost 27 de percheziții în dosarul pe care procurorii DNA îl instrumentează, inclusiv la birourile bazei militare, de unde au fost ridicate documente privind unele achiziții.

În anchetă sunt vizați angajați civili ai bazei miliare și mai mulți oameni de afaceri.

Anchetatorii americani au vorbiit cu cetățenii americani în acest caz.

Anul trecut, procurorii DIICOT au făcut de asemenea percheziții la baza Kogălniceanu, într-un dosar privind furturi de motorină.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța.

DIICOT a precizat că, la diferite intervale de timp, ei au furat cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul este de aproximativ 2.000.000 dolari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri