Video Dan Diaconescu, dus la audieri. Este acuzat că ar fi vrut să cumpere virginitatea unei minore și că ar fi plătit două gemene pentru sex

Data actualizării: Data publicării:
Dan Diaconescu retinut
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Dan Diaconescu a fost ridicat de polițiști în urma perchezițiilor din această dimineață.

UPDATE: Potrivit unor surse din poliție citate de Digi24, Dan Diaconescu este suspectat de act sexual cu un minor în formă continuată (mai multe acte materiale) și folosire a prostituției infantile în formă continuată (mai multe acte materiale).

În fapt, în anii 2020 și 2021, acesta a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme) - în București și în Constanța. Ulterior, a facut acelasi lucru, cu sora geamana a minorei- tot in B si CT. Tot în acea perioadă, a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea.

Dan Diaconescu a fost pacalit de una dintre minore că a gasit o prietena virgina. A fost filmat și ulterior șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate.


Dan Diaconescu este vizat de o nouă anchetă penală. Au fost percheziții astăzi la locuința lui din București.

Percheziția a fost făcută de polițiștii din Constanța sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceștia au făcut dimineață percheziția domiciliară la locuința unui bărbat de 55 de ani, iar surse din cadrul poliției Constanța susțin că este vorba de Dan Diaconescu. El este cercetat într-un dosar în care sunt sesizate fapte penale pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit în județul Constanța. Deocamdată poliția nu a oferit mai multe informații.

Fostul parlamentar Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat în 2017, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Dan Diaconescu a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi.

Dan Diaconescu a fost încarcerat în martie 2015, după ce a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat, direct și indirect - printr-un intermediar, pe primarul comunei Zărand din Arad, pentru a-l determina pe acesta să predea suma de 200.000 de euro. Sub presiunea amenințărilor, Ion Moț a predat unui intermediar suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri