Percheziții la locuințele și sediile firmei lui Ioan Crișan, omul de afaceri ucis în explozia de la Arad

Data publicării:
masina care arde si un barbat care incearca sa stinga focul cu un extinctor
Primele momente ale exploziei de la Arad: un bărbat încearcă să stingă focul cu un extinctor, dar flăcările cresc în intensitate Foto: captură video

Locuințele și sediile firmei din Arad ale afaceristului Ioan Crişan, care a murit în urma exploziei maşinii, sunt percheziţionate de anchetatori, potrivit unor surse judiciare, citate de G4media.

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Luni, 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Procurorul de caz a cerut mai multe expertize - nu se știe ce tip de explozibil a fost folosit, dar nici când a fost montat în autoturism -, așa că polițiștii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din oraș, pentru a reface traseul bărbatului și discută cu toți cunoscuții, angajații și partenerii de afaceri, pentru a stabili mobilul atacului.

Au apărut și noi imagini, surprinse imediat după momentul deflagrației - în total două minute, în care incendiul pornit în ce a mai rămas din interiorul mașinii crește în intensitate, în ciuda eforturilor unui trecător, care a încercat să intervină cu un extinctor de mână.

Procurorul care coordonează ancheta încearcă să afle cu exactitate când anume a fost montat mecanismul exploziv în mașină.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Citiți și: Traseul mașinii și filmul evenimentelor

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri