Galerie Foto Percheziții la traficanții de țigări. Procurorii au confiscat țigări de contrabandă, bani și mașini

Data publicării:
bani confiscati de la conbtrabandisti
Procurii DIICOT au confiscat mai multe sume de bani. Foto: DIICOT

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră din Iași au destructurat o rețea de traficanți de țigări pe care au ținut-o sub supraveghere timp de un an. În urma perchezițiilor de sâmbătă, anchetatorii au confiscat țigări de contrabandă, bani și mașini.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări şi produse din tutun, se arată într-un comunicat DIICOT remis duminică.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră „au documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de tigări, atât peste frontiera verde cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova şi din Ucraina, fiecare membru al grupului infracţional având scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse”.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi și confiscate 10.441 pachete cu țigări, sumele de 194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dolari şi 20 Lire sterline. De asemenea, au fost indisponibilizate 6 autoturisme.

În cele două zile, acţiunile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul STPF Suceava şi jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iaşi şi Gruparea mobilă de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, mai arată DIICOT.

Procurii DIICOT au confiscat mai multe mațini de la contrabandiști. Foto: DIICOT
Procurii DIICOT au confiscat mai multe mațini de la contrabandiști. Foto: DIICOT

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri