Pesta porcină africană, confirmată pe domeniul de vânătoare al lui Ion Ţiriac, de la Balc

Data actualizării: Data publicării:
mistret-5

Pesta porcină africană a ajuns şi pe domeniul de vânătoare din Balc al lui Ion Ţiriac. Direcția Sanitar Veterinară Bihor a confirmat prezenţa virusului în cazul a patru mistreţi de pe domeniul miliardarului.

"În data de 2 martie au fost confirmate noi cazuri de PPA (pestă porcină africană - n.n.) la mistreți, pe fondul de vânătoare nr. 12 Fagu-Balc, în cadrul Complexului de vânătoare înregistrat sanitar veterinar. Mentionăm faptul că în cadrul fondului de vânătoare nr. 12 Fagu-Balc boala a fost confirmată (în afara complexului de vânătoare) în cursul lunii decembrie 2018, astfel încât numărul total de cazuri la mistreți a rămas la 4", au transmis reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Autoritățile au instituit interdicţia vânătorii pe întreg fondul din Balc.

Conform procedurilor, DSVSA Bihor a luat imediat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a complexului de vânătoare/ exploatațiilor afectate, impunerea de restricții de mișcare din și către curțile și localitățile afectate, efectuarea dezinfecţiei exploatațiilor afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate”, se arată în comunicatul DSVSA Bihor.

Partida de vânătoare la care participă miliardarii Europei, a avut loc şi în acest an la mijlocul lunii ianuarie.

În total, în Bihor există 39 de focare de pestă porcină africană active, în 14 localităţi.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri