Peste 10 ore a durat intervenția pompierilor pentru salvarea a 200 de oi, blocate de inundații

Data publicării:
oi salvate
Peste 200 de oi au fost salvate în cursul nopții. Foto: Captură Video ISU Arad

Operaţiunea de salvarea a turmei de oi, blocată pe un câmp inundat de Crișul Alb, a durat toată noaptea. Pompierii au transportat animalele cu bărcile pneumatice. Intervenția a început vineri seara și s-a încheiat sâmbătă dimineață, când toate oile s-au aflat în siguranță, anunță ISU Arad.

"După mai bine de 10 ore de muncă susţinută a pompierilor militari arădeni, intervenţia fiind îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile, aceştia au evacuat în siguranţă 212 oi. Misiunea s-a încheiat cu succes în această dimineaţă, la ora 05,45", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Oile au rămas blocate pe un teren viran din apropierea oraşului Sebiş, în urma revărsării râului Crişul Alb, pe fondul ploilor abundente din ultimele zile. Pentru evacuarea animalelor, a fost necesară traversarea unui teren inundat, unde apa avea adâncimea de aproximativ 1,5 metri, fiind folosite bărci.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri, avertizări Cod portocaliu de viituri pe Crişul Alb. Fenomenele hidrologice periculoase au fost anunţate pe sectorul Vaţa de Jos - amonte confluenţă cu râul Sebiş (judeţele Hunedoara şi Arad)

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri