Peste doi ani, cetatea Râşnov va arăta complet diferit

Data publicării:
castelul rasnov shutterstock_1103036903

Licitaţia pentru proiectarea şi reabilitarea cetăţii Râşnov a fost finalizată, a anunţat sâmbătă primarul localităţii, iar proiectul în valoare de 16 milioane de lei va fi executat în doi ani.

castelul rasnov shutterstock_1103036903
FOTO: Shutterstock

Primarul Liviu Butnariu a declarat: „Anul acesta, pe lângă sărbătorirea zilelor oraşului, am sărbătorit şi zece ani de la recuperarea cetăţii de la un aşa-zis investitor. Avem finalizată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia reabilitării cetăţii, pe fonduri europene, în valoare de 16 milioane de lei. Mergeţi să vedeţi cetatea acum, pentru că peste doi ani, când va fi finalizată, o să vedeţi o cu totul altă cetate”.

Licitaţia a fost finalizată joi, a precizat Butnariu pentru News.ro, iar în prezent rezultatele sunt analizate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP). După încheierea acestei etape, firmele care au depus oferte vor fi înştiinţate privind rezultatul, iar dacă nu există contestaţii, în termen de cinci zile va fi semnat contractul.

„Proiectul presupune consolidarea clădirilor din cetate, a imaginilor de pe ele, vor fi create spaţii pentru expoziţii şi va fi asigurată alimentarea cu electricitate a lor”, a adăugat el.

Prezent la Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, edilul a mai vorbit despre un proiect - reabilitarea Casei de Cultură, pentru care primăria a realizat un studiu de fezabilitate. Pe 15 august, acesta va fi depus pentru fonduri europene, iar valoarea lui este de 3,5 milioane de euro.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov a debutat vineri seară cu o dezbatere la care a participat preşedintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, şi cu proiecţia filmului „Moartea lui Stalin”, de Armando Iannucci, peliculă ce a stârnit controverse în Rusia, unde a fost interzisă. În timpul proiecţiei, Dan Barna, liderul USR, a strâns semnături pentru campania „#Fărăpenali”.

Festivalul se va încheia pe 29 iulie, după ce va gădui proiecţii, concerte, prelegeri şi dezbateri, expoziţii.

Una dintre dezbaterile din program - „Unde este locul României” - va avea loc sâmbătă după-amiază, în prezenţa ambasadorilor Michele Ramis (Franţa), Stella Ronner-Grubacic (Olanda), Hans Klemm (SUA) şi Cord Meier-Klodt (Germania).

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri