Video Petre Daea a fost audiat la DNA în dosarul lui Adrian Chesnoiu

Data actualizării: Data publicării:
petre daea a ajuns la dna
Petre Daea este audiat la DNA. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Petre Daea a fost audiat vineri dimineață, în calitate de martor, în dosarul în care este pus sub acuzare predecesorul său, Adrian Chesnoiu. La ieșirea din sediul DNA, actualul ministru a spus că nu a intervenit în cazul lui Chesnoiu.

ACTUALIZARE 11.00 În stenogramele din dosar, cel din urmă vorbește despre o favoare pe care i-ar fi cerut-o Daea, pentru angajarea unui apropiat.

La ieșirea de audieri, Daea a negat informațiile din stenograme: "Nu am intervenit. (...) Ne vedem în câmp, la treburile țării".


Petre Dea a ajuns în jurul orei 9.15 la DNA.

La sosire, Daea a declarat că a venit în calitate de martor.

Întrebat dacă va spune adevărul, el a răspuns: "Tot timpul".

Numele actualului ministru al agriculturii, Petre Daea, apare în documentele din dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu, pus sub acuzare pentru că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară.

Întrebat săptămâna trecută într-o conferință de presă despre acest aspect, Petre Daea a evitat să spună dacă a intervenit pe lângă fostul ministru al agriculturii pentru angajări: "Aici nu vă dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția unde este ea", a îndemnat actualul ministru al agriculturii.

Într-una din interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei de concurs să îl ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea. De asemenea, discuțiile scot la iveală și că fostul ministru Chesnoiu îi cere persoanei care a  denunțat faptele la DNA să nu le dea candidaților subiectele integral, ca să nu ajungă "la televizor". 

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare după ce paralementarii i-au ridicat imunitatea. Acesta și-a dat demisia imediat după ce a fost depusă cererea DNA. În locul său, Petre Daea a preluat din nou Agricultura.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri