Sari la conținut

Petrecere cu grătar pe un sloi în mijlocul Dunării

Șapte bărbaţi dintr-o comună brăileană situată pe malul Dunării au organizat o petrecere cu mici şi peşte la grătar pe un sloi de gheaţă care plutea pe fluviu.

Singura lor asigurare a constat în două bidoane de plastic legate cu o funie, potrivit publicației Obiectiv Vocea Brăilei care a relatat cazul. “Dacă se rupe gheaţa ne ţinem de frânghie, că bidoanele nu se duc la fund!”, au explicat petrecăreţii. Din fericire totul a decurs fără incidente, iar la final, spre seară, cei şapte au băut o şampanie, au lansat un lampion luminos şi s-au întors la mal, cu o barcă.

Motivul oficial a fost marcarea într-un mod inedit a sfârşitului iernii şi a topirii gheţurilor de pe Dunăre, după cum a spus Vasile Puia, cel ce a avut iniţiativa acestei acţiuni ieşite din comun. Grupul petrecăreţilor a fost format din şapte bărbaţi şi doar unul dintre ei a avut o ezitare când a fost invitat la un grătar în mijlocul Dunării. Şi acesta şi-a recăpătat curajul, însă, imediat ce a coborât pe sloiul masiv, mai ales după ce prietenii săi au măsurat cu o cange grosimea gheţii de sub apă şi au ajuns la concluzia că aceasta are cel puţin 3 metri. Pentru mai multă siguranţă au fost legate între ele cu o funie două bidoane mari de plastic, ce au fost puse de o parte şi de alta a banchizei plutitoare. “În caz că se rupe gheaţa, ne agăţăm de frânghie ca de un colac de salvare, că bidoanele astea n-au cum să se ducă la fund”, au explicat bărbaţii planul lor de rezervă.

Pentru prima dată de foarte mulţi ani, Dunărea a fost îngheţată bocnă mai mult de o lună de zile, iar locuitorii satelor riverane au putut trece de la un mal la altul fără probleme. Situaţia nu a fost deloc benefică pentru armatorii care deţin nave fluviale. Aceştia au pierdut sute de mii de euro din cauza blocadei de gheaţă.