Piatra Neamț. Povestea străzii către nicăieri continuă: Va fi iluminată cu bani din fonduri europene

Data actualizării: Data publicării:
strada piatra neam 3
Foto: ziarpiatraneamt.ro

Cea mai cunoscută stradă a momentului din România va primi îmbunătățiri. Drumul către nicăieri din Piatra Neamț va fi iluminat, la anul, printr-un proiect finanțat cu bani europene. Autoritățile susțin că pregătesc strada pentru momentul în care la capătul ei se va construi un nou cartier al orașului.

Localnic: Bani aruncați degeaba, în loc să facă ceva ce trebuie.

Localnic: Am văzut trecere de pietoni sus acolo și nu e nimic.

În mai puțin de 24 de ore strada Sânzienelor din Piatra Neamț a devenit cunscută în toată țara. Dacă toate celelelte artere din zonă sunt pline de noroaie și gropi, aceasta arată impecabil. Construcția este una serioasă, realizată după toate normele, cu trotuare betonate și șanțuri.

Andreea Petrescu, jurnalist Digi24: Strada deja celebră de aici din Piatra Neamț a fost semnalizată dar și marcată corespunzător. Mai mult decât atât, în capătul ei este trasată inlcusiv o trecere de pietoni în pustietate.

Bucuria șoferilor ajunși pe această stradă se termină însă după doar 200 de metri și asta pentru că trebuie să fie foarte atenți să nu se izbească de malul de pământ din capătul străzii.

Localnic: Cineva tre' să-și facă o casă în capătul drumului, asta e impresia mea. Adică... sunt atâtea construcții gata în partea cealaltă și n-a făcut nimeni nimic, nici canalizare nu e făcută. Poate o să facă un aerodrom ceva.

Localnic: Deși acolo sunt toate utilitățile, inclusiv gaz metan, aici a asflatat, acolo nu. Să aibă de mai spart odată asfalturile când vin utilitățile.

Conducerea primăriei din Piatra Neamț are o explicație. Spune că lucrările au fost făcute la cerea localnicilor.

Dragoș Chitic, primarul Municipiului Piatra Neamț: „Noi am ales trei străzi care se încadrează în potențialul finaniciar al bugetului local pentru asfaltare. Sunt solicitări din partea cetățenilor, dacă veneați înainte de modernizare să filmați acolo, ați fi văzut cum oamenii ciculau prin noroi și aproape că era imposibil accsul cu mașina la proprietățile respective.”

Strada de doar 200 de metri a fost asfaltată cu bani de la bugetul local și a costat 90.000 de euro. Primarul spune că veștile bune pentru cei care locuiesc în zonă nu se termină aici pentru că anul viitor strada va fi și iluminată printr-un proiect cu fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri