Video Piraţii şoselelor. Metoda de furt inovatoare inventată de o bandă de tâlhari români în Franţa

Data actualizării: Data publicării:
piratii-soselelor-metoda-de-furt-brevetata-de-o-banda-de-talhari-romani-2

„Acrobații” sau „surferii”, cum a mai fost botezată banda de români, se foloseau de o metodă extrem de ingenioasă, demnă de filmele de acțiune și pentru care s-au antrenat și pe șosele din România.

Tâlharii se apropiau cu o mașină mică, de remorca tirului. Unul dintre ei iese din mașina în mers, deschide ușile din spate și se strecoară înăuntru. După ce ajunge la pradă, mașina mică se retrage și locul ei era luat de o camionetă în care erau încărcate coletele cu marfă, fără ca șoferul să bage de seamă. Metoda de furt i-a uimit pe polițiștii francezi, care au crezut inițial că șoferii și românii erau mână în mână.

Totul dura maximum un sfert de oră. Banda de români opera numai noaptea, pe şoselele din nordul Franţei. Au reuşit să fure astfel, cosmetice, ţigări şi echipamente electronice. În total, „piraţii şoselelor” ar fi comis 21 de jafuri în urma cărora au furat mărfuri în valoare de peste 3,5 milioane de euro. Jumătate de milion de euro a fost descoperit asupra lor, în momentul flagrantului. Pagubele ar putea fi însă mult mai mari. Anchetatorii francezi cred că banda a dat lovituri în multe alte ţări europene, precum Germania, Spania, Suedia, Danemarca, Regatul Unit şi Olanda. Cei 10 suspecţi au fost arestaţi preventiv. Ei au fost puşi sub acuzare, printre altele pentru furt şi tăinuire.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri