Sari la conținut

VIDEO. Cine este piromanul care a incendiat opt mașini în București. Bărbatul a recunoscut faptele

Un bărbat de 45 de ani este piromanul care a incendiat la finalul săptămânii trecute opt maşini din sectorul 1 al capitalei şi posibil chiar faţada unui bloc. Individul şi-a recunscut fapta. Poliţiştii l-au reţinut noaptea trecută, iar acum a fost din nou adus la audieri la secţia 4 de poliţie.

ACTUALIZARE 15:40 - Bărbatul care a incendiat opt maşini din Sectorul 1 al Capitalei şi care a fost prins de poliţişti vineri noapte a fost arestat preventiv sâmbătă după-amiază. Magistraţii Judectătoriei Sectorului 1 au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere.

Actualizare 10:00. Anchetatorii au făcut precizări despre bărbatul reținut.

„A fost un caz deosebit de greu, care a necesitat un volum foarte mare de activităţi din partea polițiștilor din sectorul 1 şi de la poliţia capitalei. În această activitate au fost implicaţi 40 de poliţişti de la sectorul 1, toţi polițiștii de ordine publică din poliția capitalei”, a spus Ionuţ Dana, şeful Poliţiei sector 1.

Potrivit acestuia, în timpul audierilor a fost ambiguu și „nu există o legătură între el si părţile vătămate”.

„Si-a recunoscut toate faptele săvârşite. Nu a mai săvârşit astfel de acte în trecut”, a precizat el.

De asemenea, la caz au ajutat și mai mulți martori, cărora șeful poliției sector 1 le-a mulțumit.

„Autorul e un şofer auto profesionist, are permisul suspendat, a fost depistat în trafic în urmă cu câteva luni conducând un autoturism cu numere expirate. Are copii, nu e căsătorit, probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui”, a mai spus comisarul Ionuț Dana.

În plus, potrivit anchetatorilor, piromanul „prezintă anumite tulburări în ceea ce privește comportamentul lui. Credem că e un caz izolat, dar dificil”.

Bărbatul de 45 de ani urmează să fie propus astăzi instanței cu mandat de arestare preventivă.


Bărbatul a fost prins azi noapte chiar în spatele secției 1 de poliție, după șapte zile în care anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi, au audiat 16 persoane care corespundeau descrierilor și au reuşit să stabilească traseul de dinainte şi de după ce a distrus maşinile. Piromanul a fost prins și după ce polițiștii au dat publicității mai multe fotografii cu el și au cerut ajutorul populației.

După câteva ore de audieri, bărbatul de 45 de ani a fost reținut. Deocamdată nu se știe motivul pentru care bărbatul a dat foc celor opt mașini. 

De altfel, în multe dintre imaginile ridicate şi studiate de anchetatori, cel căutat pentru incendierea autoturismelor interacţionează cu trecători ori cu persoane care locuiesc în zona pe care a ales-o drept ţintă. În imagini, bărbatul pare relaxat, iar asta confirmă teoriile specialiştilor despre piromani.

Pompierii au descoperit că piromanul a dat cele trei lovituri de proporţii după un plan atent studiat: a pus cârpe îmbibate cu benzină sub roţile maşinilor. S-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi timp să dispară până izbucneşte vâlvătaia.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Citiți și Cum se "traduce" relaxarea piromanului din Bucureşti. Psihiatru: E o plăcere să controleze focul, nu neapărat să dea foc