Plan roşu de intervenţie activat în Botoşani. 13 persoane, implicate într-un accident între un microbuz şi un autoturism

Data actualizării: Data publicării:
accident botosani 2

Un grav accident rutier s-a produs duminică, în judeţul Botoşani, între un autoturism și un microbuz. 13 persoane au fost implicate, una dintre victime fiind în stop cardio-respirator.

ACTUALIZARE 16:00 Cel puţin 11 oameni au fost răniți ăn urma accidentului din Botoșani în care au fost implicate un microbuz și două mașini. Unul dintre răniți este în stare gravă.

A fost o secundă de neatenție a unui șofer care a crezut că are timp să treacă înaintea unui microbuz și nu i-a dat prioritate, cum trebuia. Vehiculul mai mare a lovit însă în plin automobilul, care a luat foc după impact. O pasageră a rămas blocată în mașina ce ardea și s-a temut că sunt ultimele ei clipe.

Din fericire, un pompier care era în timpul liber trecea prin zonă și a reușit să o scoată din foc. Victima a ajuns în comă la spital, iar medicii încearcă să o țină în viață. Șoferul vinovat a fost rănit și el, dar nu grav, și este anchetat de polițiști.


Potrivit IGSU, 13 persoane - 9 din microbuz si 4 din autoturism - au fost implicate în accident.

La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentară resurselor medicale la fata locului.

La locul accidentului au fost trimise două mașini de stingere, o descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanţe SMURD și cinci ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanţă.

„Una dintre victime este în stop cardio-respirator și i se aplică măsurile salvatoare de viață de către echipajele medicale aflate la fața locului. Alte 7 victime vor fi transportate la spital, pentru investigații suplimentare”, a mai transmis IGSU.

Potrivit Poliției Botoșani, din primele date, șoferul autoturismului ar fi pătruns pe contrasens și a intrat frontal în microbuzul ce se deplasa spre Botoșani. Traficul în zonă este blocat, iar polițiștii rutieri încă efectuează cercetări la fața locului.

Accidentul a avut loc pe DN 29D Botoșani – Ștefănești, în zona localității Silișcani, județul Botoșani.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri