Video Pelerinaj în carantină: Sute de oameni din toată țara vor să ajungă la mănăstirea Cernica, dar sunt întorși din drum

Data actualizării: Data publicării:
carantina cernica
Cozi uriașe la intrarea în localitatea Cernica din județul Ilfov. Foto: Digi24

Cozi uriașe, în această dimineață, la intrarea în localitatea Cernica din județul Ilfov. Deși comuna este în carantină încă de pe 1 aprilie, sute de oameni din întreaga țară vor să participe la slujba de Liturghie, organizată cu ocazia hramului Mănăstrii Cernica și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Calinic. Însă jandarmii nu-i lasă să treacă decât pe localnici.

Coloana de mașini se întinde pe aproximativ un kilometru. Deoarece localitatea e în carantină, sunt lăsaț să intre doar cei care locuiesc în Cernica sau cei care au un motiv întemeiat trecut pe declarația pe propria răspundere.

La intrarea în Cernica sunt mașini din toate zonele țării, inclusiv autocare. Jandarmii opresc aproape toate mașinile, iar cei care spun că vor să meargă la mănăstire nu sunt lăsați să treacă. Mai mulți oameni s-au declarat revoltați că nu sunt lăsați să meargă să se închine la moaștele Sfântului Calinic. Ei spun că nu știau că Cernica e în carantină, deși aceasta a fost instituită de la începutul lunii.

Chiar și așa, au fost organizate pelerinaje cu autocarul din țară pentru această ocazie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri