Ploi și polei. Stratul de zăpadă la munte a ajuns la 10 centimetri, meteorologii se așteaptă la ninsori ușoare în București

Data actualizării: Data publicării:
polei pe o strada, cu ramuri de copac cazute pe jos
Meteorologii au transmis o informare de ceață și polei. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Toată țara este sub informare meteo de precipitații și polei. Plouă - în unele locuri de mai bine de 24 de ore - și temperaturile au scăzut sub limita înghețului, mai ales în est și în sud.

În București și Giurgiu sunt 0 grade Celsius, la Galați, minus 2 și la Iași, minus 4.

Ieri a făcut probleme și vântul care a bătut cu putere și a doborât copaci. Un copac a căzut peste o mașină aflată în mers pe centura Capitalei. Doi adulți și un copil au fost duși la spital. Traficul în zonă a fost blocat zeci de minute. La doar 500 de metri de locul accidentului o altă mașină a fost distrusă complet de un copac care a căzut în localitatea Ștefănești. Incidentele s-au ținut lanț în Capitală. În cartierul Militari, o femeie a ajuns la spital după ce un copac a căzut peste ea.  

Județele Buzău, Vrancea și Prahova sunt sub cod portocaliu de ploi.

Vremea rea a făcut pagube și în Buzău. Un copac a căzut peste mașinile parcate pe o stradă din oraș.

Ninsorile și viscolul au dat bătăi de cap și în județul Dâmbovița. În zona localității Peștera, jandarmii au îndepărtat mai mulți brazi care au căzut pe șosea. 

Atenţionări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi ceaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi ceaţă, valabile în orele următoare în localităţi din 13 judeţe.

Potrivit ANM, până la ora 9:00, în zone din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Arad şi Bihor se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniţă ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau gheţuşului.

Tot până la ora 9:00, în judeţele Bacău, Galaţi şi Vaslui ploaia şi burniţa vor depune polei. Aceleaşi fenomene se vor semnala, până la ora 10:00, şi în localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi şi Ilfov.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Joi dimineață este în vigoare o informare de vreme rea, precipitații abundente. În est și sud-est cantitățile de apă vor ajunge la 30  l/mp, spun meteorologii. Dacă în zonele joase de relief plouă, la munte ninge și s-a depus deja strat de zăpadă.

Azi, temperaturile vor urca până la maxime de 11 grade Celsius, mai mult decât cele normale perioadei.

Azi, în București, în prima parte a zilei sunt precipitații mixte, polei și este posibil să ningă ușor.

Vineri va mai ploua în Dobrogea, sâmbătă ploile vor acoperi toată jumătatea de vest a țării, iar duminică precipitațiile vor fi tot mai puține.

În București nu va mai ploua vineri, meteorologii anunțând că va fi burniță.

Stratul de zăpadă la munte a ajuns la 10 centimetri. La Straja, Rânca se poate schia în condiții optime.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri