PNL: Guvernul, sprijinit de coaliţia PSD-ALDE, vrea să scoată România din Uniunea Europeană

Data publicării:
tariceanu dragnea si hunor

Afirmaţiile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă cu privire la rezoluţia Parlamentului European, raportul MCV, pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene sunt foarte grave pentru că arată că, în acest moment, Guvernul României, sprijinit de coaliţia PSD-ALDE, încalcă principiile şi valorile europene şi se opune prevederilor Tratatului de aderare al României la Uniunea Europeană şi doresc să scoată România din Uniunea Europeană, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Dragnea Tariceanu Kelemen Hunor agerpres_9334768
Foto> Agerpres

„Faptele vorbesc pentru ei, nu vorbele. După ce s-au pus de-a curmezişul mai bine de un an de zile, că instituţiile europene nu cunosc realitatea din România, că nu sunt informaţi, că nu spun concret ce trebuie să facă România, după ce au făcut pe proştii, acum, când sunt ca hoţii prinşi la furat, dau înapoi şi arată doar tupeu şi un dezinteres şi o ostilitate gravă faţă de toate recomandările acestor instituţii europene, şi nu sunt puţine. Vorbim de Adunarea Parlamentului Consiliului Europei, vorbind despre raportul statelor privind corupţia GRECO, vorbim despre Parlamentul European, despre Comisia Europeană, despre Departamentul de Stat american, ambasadele statelor UE şi NATO, care toate au cerut să înceteze asaltul acestui grup infracţional asupra legilor Justiţiei şi codurilor penale, prin care un grup de infractori vor să se facă spălaţi de faptele lor penale. Continuarea în această direcţie riscă să scoată România din Uniunea Europeană şi toţi românii să sufere ca urmare a acestor acţiuni”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a spus că atitudinea pe care a exprimat-o Viorica Dăncilă astăzi este cu atât mai gravă cu cât vine din partea premierului unei ţări care urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi pune un mare semn de întrebare dacă Guvernul unei ţări europene, care dovedeşte că încalcă valorile şi principiile europene, merită şi poate să conducă destinele Uniunii Europene în cadrul preşedinţiei rotative a acestei organizaţii.

„Este o chestiune extrem de gravă, sunt declaraţii iresponsabile pe care le face premierul Viorica Dăncilă, atât cu privire la Uniunea Europeană cât şi la conţinutul ultimelor rezoluţii şi rapoarte în ceea ce priveşte Guvernul României. Rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV nu este împotriva României, este împotriva grupului infracţional care a ocupat şi ocupă Palatul Victoria”, a continuat Dancă.

Ionel Dancă a spus că Rezoluţia Parlamentului European apără România de infractori şi statutul României de membru al Uniunii Europene cu drepturi depline.

„Raportul MCV spune în mod foarte clar ce trebuie să facă România. Nu este un atac la suveranitatea ţării noastre, este conform prevederilor tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, pe care chiar unul dintre liderii coaliţiei l-a semnat. Vorbim în acest context despre consecinţe foarte grave pentru români. Aşa cum se poate observa din date oficiale statistice, România, în acest moment, se află într-o situaţie economică dificilă iar predilecţiile opoziţiei şi ale PNL, la care face referire doamna Viorica Dăncilă neînţelegând diferenţa între predicţii şi predilecţii sunt foarte clare. Predilecţiile PNL sunt pentru o creştere economică sănătoasă, pentru creşterea puterii de cumpărare a românilor, pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană, pentru o guvernare care să aducă prosperitate şi bunăstare pentru toţi românii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Dancă a subliniat că, dacă România continuă să ignore şi să refuze aplicarea prevederilor UE, există inclusiv posibilitatea de activare a articolului 7, astfel încât românii să fie privaţi de toate beneficiile Uniunii Europene. „Adio Schengen, adio fonduri europene, adio liberă circulaţie a românilor în Uniunea Europeană, adio dreptul de muncă al românilor în Uniunea Europeană. Primii loviţi vor fi ce 4,5 milioane de români aflaţi în ţările Uniunii Europene şi familiile lor din ţară”, a adăugat el.

Premierul Viorica Dăncilă spune că rezoluţia Parlamentului European este „expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene”, referindu-se la respingerea amendamentelor de condamnare explicită a protocoalelor între serviciile secrete şi instituţiile sistemului judiciar. Totodată, Dăncilă afirmă că este dezamăgită de concluziile raportului MCV, „în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial şi corect al Uniunii Europene”. „Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, prin care se cere să ignorăm reguli constituţionale şi să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele MCV”, mai spune ea.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut confuzie între „predilecţii” şi „predicţii”, în declaraţia de dinaintea şedinţei de Guvern de joi. Astfel, referindu-se la date ale INS, ea a spus că „sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri