PNL și USR se ceartă cine să atace la CCR numirile de la Consiliul Legislativ. Liberalii spun că USR nu are suficiente semnături

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Scandalul dintre USR și PNL pe numirile de la Consiliul Legislativ se transformă acum într-o dispută între cele două partide pe contestația de la CCR. USR a anunțat miercuri dimineață că vor contesta la CCR cele două numiri, inclusiv pe cea a propriului senator, George Dircă. O oră mai târziu, liberalii au anunțat că vor contesta și ei la CCR numirile: „USR nu are matematic numărul necesar de semnături”.

Într-un comunicat de presă, liberalii spun că vor depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

„Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR”, se arată în comunicatul PNL.

Citește și Zegrean: Problema e că votul pentru Consiliul Legislativ nu este valabil. Am mai avut astfel de situații și CCR a fost pentru admitere

În replică, USR spune că nu are nevoie de semnăturile liberalilor.

„USR anunță că va ataca la CCR numirile de ieri pentru că nu întrunesc numărul de voturi din legea 73/1993. După o oră și jumătate, liderul PNL Florin Roman anunță același lucru (PNL va ataca...) și se oferă prin presă "să ajute USR cu semnăturile". Doar că hotărârile parlamentului pot fi atacate la CCR individual de orice grup parlamentar, nu e nevoie ca la legi de un număr de semnături. Deci n-are cu ce să "ne ajute" dl. Roman si știe foarte bine asta. Dar pentru ei totul nu e decat un joc de imagine, un tun de minciuni pus asupra USR”, a scris deputatul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri