Video Podul peste Dunăre de la Brăila este aproape gata. A fost turnat primul strat de asfalt

Data publicării:
pod braila
Podul peste Dunăre de la Brăila. Foto: captură Digi24/ Viorel Esanu

Mult așteptatul pod peste Dunăre este aproape gata, iar Ministerul Transporturilor dă asigurări că la vară podul va fi deschis circulației. Asfaltarea podului de la Brăila este în plină desfășurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen.

Constructorul a terminat aplicarea celui de-al treilea strat de hidoizolație pe viaduct, iar inspectoratul de stat a decis că este momentul să se înceapă turnarea asfaltului.

Se asfaltează întâi pe sensul de mers de la Brăila spre Tulcea, iar constructorul spune că până la sfarşitul lunii, adică în numai o săptămână, tot podul va fi asfaltat, dacă vremea este bună.

Viorel Eşanu - inginer de şantier: Am asfaltat calea 1, calea 2 este deja aplicată hidroizolația și acest bonding cord, această vopsea de culoare roșiatică, care se va activa la momentul când se așterne această mixtură.

Jurnalist: Câte straturi mai urmează?

Viorel Eşanu - inginer de şantier: Încă două peste cel pe care îl vedeți în spatele meu.

Ovidiu Cătănoiu - şef lucrări: Lucrarea se îndreaptă către final, mult doritul pod va avea în final asfalt. Săptămâna viitoare probabil primele două straturi pe ambele căi, dacă vremea ne permite.

După asfaltare, mai e un singur pas.

Viorel Eşanu - inginer de şantier: Imediat ce se finalizează asfaltarea vom intra să punem parapetele de siguranță și cele de pe banda mediană, stâlpii de iluminat, marcaj și toate lucrările ce trebuie finalizate ca să putem deschide traficul.

Dacă la pod situația este îmbucurătoare, realizarea drumurilor de legătură este întârziată. Sunt multe lucrări nefinalizate, atât la Măcin, în județul Tulcea, cât și pe partea brăileană. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019, iar investiția este de aproximativ 500 milioane euro.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri