Poliția Capitalei, reacție după scrisoarea polițiștilor de la Omoruri: Toate drepturile salariale sunt plătite

Data actualizării: Data publicării:
ancheta politie crima
Anchetă a poliției. Foto: captură Digi24

Conducerea Poliției Capitalei a reacționat, luni seara, la scrisoarea deschisă a polițiștilor de la Omoruri, care, într-un limbaj dur, se plâng că li se cer documente în plus pentru sporul de toxicitate pe care îl primesc de 20 de ani și, în consecință, se tem că vor pierde acest spor. Poliția Capitalei recunoaște că a dispus un control și explică de ce: are o sesizare conform căreia documentele în baza cărora s-au acordat unele sporuri n-ar fi fost întocmite corect.

Poliția Capitalei spune că a dispus verificări prin structurile de control intern.

„Referitor la verificarea dispusă de către conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și care vizează conducerea Serviciului Omoruri, precizăm că aceasta are la bază o sesizare, transmisă spre verificare structurii de control intern, conform căreia, în trecut, personalul cu atribuții în întocmirea, vizarea și aprobarea documentelor privind acordarea unor sporuri specifice serviciului, nu le-ar fi întocmit în mod corect. La finalizarea acestora, se va analiza rezultatul și se vor dispune măsuri, în funcție de situația concret înregistrată”, precizează Poliția Capitalei.

„În prezent, toți polițiștii Serviciului Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, primesc toate drepturile financiare prevăzute de legislația în vigoare, având la bază documente justificative”, se arată în precizările venite de la Poliția Capitalei.

Polițiștii de la Omoruri: „Știe careva cum miroase carne de om?”

În scrisoarea deschisă cu titlul „Pe urmele morții”, polițiștii spun că birocrația și luptele interne le afectează munca. „Ne-am săturat de acuzații, controale, șicane și alte mizerii care nu fac parte din munca de poliție”, spun ei.

„Știe careva cum miroase carnea de om? Carnea de om tăiată, tranșată? Sau cum miroase un prunc ars? Sau cum sare zeama dintr-un cadavru putrefiat? Sau cum e sa trăiești cu teama că ai luat hepatită, HIV sau coronavirus, că tot e la modă? Știe careva cum e să respiri același aer putregăit ore la rând, zile, săptămâni? Sau cum e să auzi fierăstrăul pe coastele cuiva care a fost mamă, fiică, nepoată? Sau cum e să faci saună într-un combinezon din plastic la 50 de grade Celsius printre mărăcini? Nu știu câți dintre voi, cei care ne conduceți, s-au uitat măcar într-un sac negru sau ați tras fermoarul. Fiecare cu treaba lui, ați spune și fiecare e plătit pentru ce face. Tocmai despre asta e vorba. Noi ne facem treaba, e datoria noastră să-i prindem pe oamenii răi, iar voi cei care ne conduceți trebuie să ne asigurați toate resursele necesare. Numai că nu se întâmplă așa. De cateva luni, NOI, Serviciul Omoruri, stăm cu sabia deasupra capului tocmai pentru banii care ne recompensează orele petrecute în condiții nocive. Cică am fi băgat mâna în buzunarul statului”, se arată în scrisoare.

Polițiștii spun că acest spor, care reprezintă 50% din salariul de funcție, calculat la nivelul anului 2009, a permis selectarea celor mai buni polițiști.

„Doar că, începând cu luna ianuarie, dintr-o dată, după mai bine de 20 de ani în care nimeni n-a găsit nicio ilegalitate, ni s-a spus că pentru plata acestui spor nu e suficient doar pontajul, ci el trebuie să fie însoțit de acte doveditoare”, arată polițiștii de la Omoruri.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri