Poliția de Frontieră a capturat un Audi Q7 plin cu țigări, după ce traficanții au rămas cu el împotmolit încercând să fugă

Data publicării:
Audi Q7
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 19.000 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare totală de peste 266.000 de lei, precum şi un autoturism utilizat în activitatea de contrabandă.

În data de 26.12.2020, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iași, S.T.P.F. Botoșani și S.P.F. Darabani au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență a S.P.F. Darabani. Astfel, în jurul orei 19.45, pe direcția localității Bajura, la malul râului Prut, au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul.

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 380.000 de ţigarete (19.000 de pachete cu ţigări), în valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri