Poliția, despre haosul din Capitală: Și noi am întârziat. Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB, oamenii să păstreze distanța

Data actualizării: Data publicării:
un politist face declararii despre greva de la metrou
Poliția, despre haosul din Capitală: Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB, oamenii să păstreze distanța. FOTO: Captură Digi24

Poliția a transmis, în contextul protestului spontan de la metrou, care a aruncat în haos Capitala, vineri, că se așteaptă să continue să fie aglomerat mai ales în mijloacele de transport în comun și a rugat oamenii să păstreze distanțarea socială și să poarte mască.

Reprezentantul Poliției Capitalei a vorbit despre cum s-au organizat forțele de ordine: "Venim în sprijinul cetățenilor ca să ajungă unde au nevoie. Poliția Capitalei a dispus intensificarea filtrelor, în ajutor la care au venit colegi de la poliția transporturi, poliția autostrăzi, de la direcția ordine publică.

Au fost chemați polițiști de acasă, sunt în principalele puncte unde e aglomerat."

Citește și:

Imagini din subteran. După ce au blocat Capitala, sute de angajați de la metrou protestează cu muzică la maximum în boxe și cu aplauze

Reprezentanții poliției au reluat mesajele de respectarea a măsurilor de distanțare impuse de pandemie, în contextul în care, nevoiți să găsească o cale să ajungă la serviciu, oamenii au fost nevoiți să aglomereze tramvaiele și autobuzele.

"Ne așteptăm ca fluxul de persoane care vor circula în mijloacele de transport în comun să fie foarte mare, avem rugămintea să țină cont oamenii de măsurile de distanțare, să poarte mască.

Și noi, mulți am ajuns greu la locul de munca, mulți folosim metroul.

Venim în sprijinul cetățenilor să ajungă la destinație", a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei.

Întrebat câți dintre protestatari au fost sancționați, el nu a putut da o cifră, dar a precizat că o parte au fost identificați. El a nu spus nici câți vor fi sancționați nici care vor fi aceste sancțiuni. 

"Le atragem atenția și persoanelor din interior să respecte normele în vigoare, o parte au fost identificați și sancționați. Dacă nu vor respecta măsurile prevăzute de lege vor suporta consecințele.  

Colegii mei analizează și, dacă se impune întocmirea unui dosar penal o vom comunica. Analizăm aspecte în situația zădărnicirii bolilor. În urma discuțiilor cu parchetul vom dispune verificări în acest sens", a spus Romanescu.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri