Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu ca ministru al educației

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să fie ministrul educației. Șeful statului a semnat miercuri decretul, iar după ce va fi publicat în Monitorul Oficial, Ecaterina Andronescu va deveni ministrul educației pentru a patra oară.

Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Ecaterina Andronescu devine ministrul educației pentru a patra oară după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție, vineri. FOTO: INQUAM OHOTOS - Octav Ganea

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că în cazul lui Andronescu este necesară o analiză, spre deosbire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul în acest sens a fost semmnat la scurt timp duşă nominlizarea acestuia.

Klaus Iohannis spunea marți că va dura până se va lămuri dacă Ecaterina Andronescu își dorește funcția de ministru al educației.

„Aici o să dureze un pic mai mult. S-r putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus Iohannis.

Vineri a expirat şi interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea acestui minister.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri