Liviu Dragnea: „Trebuie să încetăm acest război între români și români”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut un apel la unitate, la ședința solemnă din Parlament dedicată Centenarului. El a răspuns și la o întrebare pe care i-au pus-o jurnaliștii în urmă cu câteva zile: care este cea mai mare realizare a României din ultima sută de ani.

Noi, ca oameni politici, avem datoria să ne comportăm ca adevărați români. Suntem oameni politici, e adevărat, într-o competiție internă permanentă. E firesc, așa funcționează democrația. Ne atacăm, ne criticăm, iar uneori megem prea departe. Cred însă că în ceea ce privește România, în ceea ce privește atingerea obiectivelor majore ale națiunii, trebuie să fim în primul rând români. Să fim patrioți, în primul rând când ne raportăm la interesele majore”, a spus Liviu Dragnea.

Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent când în Parlamentul Europei au fost români care au votat împotriva României. Nu se poate justifica. Este expresia cea mai puternică a dezbinării noastre. Trebuie să încetăm acest război între români și români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara țării și in interiorul ei.

Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat. Țin la țara mea. Țin la România. Suntem pregătiți să colaborăm cu toată lumea în interesul națiunii, sunt convins că sunt mulți care gândesc la fel în toate grupurile politice din România și îi invit pe toți să construim împreună o strategie pentru această țară”, a continuat Dragnea.

Declarația sa vine după ce, astăzi, nici el, nici președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu l-au întâmpinat pe președintele Klaus Iohannis la Parlament, așa cum cerea protocolul. De asemenea, ambii lideri ai coaliției de guvernare au anunțat că nu vor merge la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a spus că cea mai mare realizare a României în ultimul secol a fost aderarea României la Uniunea Europeană și la NATO. El refuzase, zilele trecute să răspundă la o întrebare a jurnaliștilor pe această temă.

La scara istoriei, cea mai importantă realizare este integrarea euro-atlantică a României. Am construit un cadru de securitate solid pentru România. Cred că este datoria noastră de a continua să consolidăm poziția noastre în UE și NATO. Avem obiective clare, adoptarea monedei euro, intrarea în Schengen, crearea unor relații de cooperare europeană. Trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în NATO, ca să ne consolidăm relațiile atât de necesare în contetxul norilor negri care s-au strâns la răsărit”, a continuat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri