A doua întâlnire Tudose-Dragnea în 24 de ore. Premier: Nu am primit demisiile miniștrilor Shhaideh și Plumb

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Parlament cu președintele PSD Liviu Dragnea. Este a doua întâlnire pe care o au cei doi în nici 24 de ore, în condițiile în care Tudose vrea să remanieze mai mulți miniștri.

DRAGNEA TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Premierul Mihai Tudose spune că există o problemă de percepție în ceea ce-i privește pe miniștrii cu probleme în justiție.

Nu pot să nu fiu alături de colegii din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit stres pe această problemă. Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare normal, iar un element important e atragerea de fonduri europene”, a spus premierul.

Cele două colege - ştiţi că avem o realitate şi o percepţie, realitatea e că este prezumția de nevinovăție. Au fost multe cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau schimbate total, dar avem şi o percepţie, iar percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona asta de relații cu Bruxelles-ul, de aici apare problema”, a explicat el.

Am o părere personală şi o impunere ca şef a Guvernului”, a conchis Tudose.


Întrebat dacă s-au trimis demisii de la Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, doi dintre miniștrii care ar fi vizați de remaniere, Tudose a răspuns: „Nu”.

La încheierea întâlnirii de ieri de la sediul PSD, Tudose a spus că lucrurile se vor tranșa joi, în ședința Comitetului Executiv al PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că întâlnirea cu premierul Mihai Tudose a fost „bună” și „necesară”.

O discuție destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare și eu cred că argumentele prezentate astăzi, la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme”, a declarat Dragnea.

La rândul său, șeful Executivului a declarat că „discuția a fost lungă, nu a fost numai în doi”.

S-a hotărât ca decizia finală să fie luată statutar, la CEx, joi am înțeles că-l facem”, a mai spus Tudose. Potrivit acestuia, în ședința extinsă a conducerii PSD ar urma să se discute despre „raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premisa că Guvernul este un Guvern politic”, dar și despre implicarea „anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală” și despre „zona de remanieri.

Potrivit informațiilor obținute de Digi24, premierul i-a pus condiții președintelui PSD la întâlnirea de ieri: dacă nu se va face remanierea, premierul a amenințat că demisionează și va pleca cu tot guvernul.

Premierul i-ar fi spus lui Dragnea că Guvernul este politic, dar e nevoie de independență de decizie. Membrii Executivului se vor consulta în continuare cu partidul, dar atunci când consideră că nu trebuie să-și asume răspunderea pe anumite proiecte trebuie să fie lăsați să facă acest lucru.

De asemenea, premierul a prezentat o listă cu miniștrii care trebuie să plece din Guvern. Printre ei sunt și vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Toți trei au probleme cu justiția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri