Sari la conținut

A.Gorghiu: Solicit domnilor Dragnea și Oprea explicații pentru derapajele premierului de ieri seară

 

Le solicit domnilor Dragnea și Oprea, tutorii politici ai lui Victor Ponta și totodată cei care îl girează în fruntea Guvernului României, explicații pentru derapajele de ieri seară ale prim-ministrului trimis în judecată. Cred că este imperativ ca liderii principalelor partide din coaliția de guvernare să se delimiteze public de afirmațiile lui Victor Ponta, calomnioase și nedemne de funcția pe care o ocupă.

Modul în care premierul Ponta înțelege să ducă lupta pentru supraviețuire politică aduce grave prejudicii României. Cei care îl sprijină politic pe Victor Ponta au suficient timp, până marți, la votul asupra moțiunii de cenzură a PNL, să analizeze cu grijă dacă sunt dispuși să dea socoteală pentru fiecare ieșire în decor a acestui prim-ministru compromis moral și politic”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: „Mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată”

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune televizată, că se întreabă „dacă nu cumva Klaus Iohannis a făcut presiuni” ca el să fie trimis în judecată. Întrebat cum comentează faptul că președintele Iohannis dorește să treacă moțiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situație unică în Europa, Ponta a replicat: „Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată, că deja aceste declarații mi se par anormale din partea unui președinte al României. Dacă vorbim de președintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap. Dar președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toți ca fiind cetățeni ai României. Nu peneliștii sunt cetățeni de gradul unu și noi toți ceilalți suntem de gradul doi sau trei. Așa cred eu că ar fi normal”. 

Reacția Administrației Prezidențiale după ce Victor Ponta a vorbit despre posibile presiuni din partea președintelui pentru trimiterea sa în judecată

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat joi că în cazul în care premierul Victor Ponta are suspiciuni cu privire la independența justiției se poate adresa Inspecției Judiciare, punctând că Administrația Prezidențială nu dorește să facă „ping-pong cu mingi de proastă factură”.

Pe aceeași temă