Sari la conținut

A. Gorghiu: Sunt tensiuni în PNL din cauza listelor pentru parlamentare

Președintele PNL, Alina Gorghiu, spune că există "tensiuni" în Partidul Național Liberal în privința formării listelor pentru alegerile din 11 decembrie, arătând că unii parlamentari cred că ar merita încă un loc în viitorul Legislativ.

alina gorghiu foto facebook 19 09 2015

"Evident că merge greu, pentru că vorbim (...) despre un Parlament cu număr de parlamentari redus. Din start, pierzând un număr de locuri de parlamentari, câțiva parlamentari, un număr mai mare sau mai mic din fiecare partid politic, nu se vor regăsi pe listele din 11 decembrie, pe listele eligibile, din nou, în Parlament. Și atunci evident că sunt tensiuni, sunt oameni care cred că ar merita încă un loc, sunt oameni care optează de acum și spun 'Da, fac pasul lateral din Parlamentul României și mă gândesc că Partidul Național Liberal va avea cândva nevoie de expertiza mea într-o poziție executivă'", a declarat Gorghiu, citată de Agerpres.

Ea a amintit că ''ultimul cuvânt'' în privința listelor îl va avea Biroul Politic Național.

"Joi vom valida o mare parte dintre listele județene", a adăugat Gorghiu.

În opinia sa, campania pentru parlamentare va fi "mult mai puțin costisitoare și mult mai transparentă" decât în trecut.

"Asta este partea bună, suntem feriți de belele. Însă cred că în viitor va trebui să lucrăm la un lucru, care pe bună dreptate ni se reproșează de partidele mici sau de candidați independenți. Numărul de semnături este prohibitiv. Sunt partide mici care trebuie să strângă acel număr mare de semnături, 200.000 de semnături, și ar trebui să renunțăm la acest prag", a susținut ea.

Întrebată cum va proceda PNL pentru a asigura guvernarea după alegerile parlamentare și cum se va face repartizarea miniștrilor în noul Guvern, Gorghiu a spus că formațiunea politică pe care o conduce nu va face alianță cu PSD.

"Se va face printr-o negociere așa cum e firesc să existe în politică (...) Certitudinea este că (...) nu vom face alianță cu PSD la guvernare", a spus Gorghiu.

Pe de altă parte, liderul PNL a vorbit și despre "dezavantajele majore" ale Cabinetului Cioloș.

"Au fost două dezavantaje majore ale Guvernului Cioloș. În primul rând, faptul că tot Guvernul și administrația centrală este împănată de PSD-iști în continuare (...). Motiv pentru care (...) pot să spun fără să greșesc că a fost un sabotaj în interiorul administrației centrale. (...) Cea mai puternică frână în derularea activității acestui Cabinet (...) a fost (...) această majoritate PSD — ALDE, care a aruncat bombiță după bombiță în spațiul public, proiecte populiste, proiecte nesustenabile, (...) pensii speciale peste pensii speciale", a mai spus Gorghiu.