A. Pleşu, despre mesajul la adresa lui R. Beligan: N-am observat că procedez ca un terorist isteric

Data publicării:
plesu digi24

 

„N-aş fi scris dacă nu m-ar fi impresionat, contrariat masiv apariţia asta. Pe de altă parte, după reacţia pe care câţiva colegi de breaslă a lui Beligan au avut-o, am recitit textul şi n-am observat că acolo procedez ca un terorist isteric.

S-a vorbit de terfelire, atac. I-am recuniscut în acel text toate meritele lui Beligan. Mai mult, am făcut efortul să înţeleg episoadele discutabile pe care le are în biografie înainte de 89. Am spus că asta era, a făcut la schimb şi lucruri bune. Dar de data asta, mi s-a părut că un om de calibrul lui nu cedeaza rapid unei conjuncturi cu argumente foarte superficiale. Toţi iubim tinerii, toţi suntem sensibili la energia tineretului, dar nu votăm categorii, votăm oameni.

Mesajul lui V. Ponta pentru R. Beligan: Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi

Andrei Pleşu îl critică pe Radu Beligan pentru mesajul de sprijin pentru Victor Ponta

Mi s-a părut straniu, iar când mi se spune: nu-i dai voie să aiba libertate de opinie. Ba da. Adică Beligan poate avea libertate de opinie faţă de Ponta, dar eu nu pot să am faţă de Beligan.

În afară de asta, dacă punem problema libertăţii de opinie, îmi pun întrebarea: să înţeleg că textele scrise înainte de 89, trist de multe despre Ceauşescu, erau tot expresia libertăţii de opinie?

Dacă atunci credea ce spune, atunci sigur că sunt într-o culpă, în sensul că nu-i percep bine portretul. Dacă nu, atunci am voie să-mi pun semne de întrebare când vin expresii atât de apăsate ale unei opţiuni în legătură cu un personaj care, din punctul meu de vedere, nu merită această investiţie

Poţi vota pe cine vrei, dar când o mare figură îşi exprimă public opţiunea, nu mai e libertate de opţiune, ci un mod de a influenţa opinia”, a declarat Andrei Pleşu, la Gândul Live.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri