A treia lansare a prezidenţiabilului Victor Ponta are loc astăzi, pe Arena Națională

Data publicării:
victor ponta in campanie fb-1

Octombrie 2012. Arena Naţională. Victor Ponta şi Crin Antonescu, înconjuraţi de peste 70.000 de membri de partid şi simpatizanţi, fac turul stadionului. Dau mâna cu oamenii, zâmbesc larg şi se îmbrățișează.

Atunci Victor Ponta era premierul, iar Crin Antonescu, prezidenţiabilul. După doi ani, lucrurile s-au schimbat radical. Victor Ponta revine pe Arena Naţională fără Crin Antonescu.

Acum şeful PSD este prezidenţiabilul. După ruperea USL a ezitat mult timp să-şi anunţe candidatura. Până la urmă a intrat în competiţie, chiar dacă seniorii PSD cred că este cam prea devreme ca premierul de 42 de ani să înceapă o astfel de aventură.

„Pentru el nu e prea favorabil acest lucru, pentru el ar fi fost convenabil să continue măcar un mandat, să-şi consolideze experienţa de prim-ministru”, aprecia, în vară, Ion Iliescu.

Odată ce s-a hotărât să candideze, Victor Ponta s-a folosit de calitatea de prim-ministru ca să facă turul ţării şi al lumii.

A tăiat panglici, a dat personal cheile microbuzelor şcolare primarilor, a vizitat fabrici, a mers în China, în Turcia şi urmează America. A făcut până acum, în doar câteva luni, peste 15 mii de kilometri. A avut şi mai multe lansări.

Prima dată şi-a anunţat candidatura la Craiova, apoi a fost validat de Congresul PSD la Alba Iulia. Un Congres ca un Eurovision.

Dăm legătura la Mureş, parcă sunt la Eurovision”, spunea vicepremierul Liviu Dragnea.

35.000 de mii de social-democraţi din toată ţara au votat pentru Victor Ponta, iar rezultatul a fost transmis live la Alba Iulia.

Miercuri, premierul şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Central.

Urmează o nouă lansare. La Arena Naţională vor fi şi mai mulţi simpatizanţi care să aplaude, cel puţin 50 de mii se anunţă a fi prezenţi, cu discursuri, baloane şi muzică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri