Schmidt-Hăineală, schimbată din funcţie. Guvern: A fost cererea sa expresă

Data actualizării: Data publicării:
haineala

Guvernul a abrogat, vineri, hotărârea de guvern prin care fosta şefă a CSM Oana Schimdt Hăineală a fost numită în Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost numită de Dacian Cioloş, motivând o "stare de incompatibilitate", şi a decis ca în locul ei să fie numit Constantin Cătălin Radu, secretar general al Ministerului Justiţiei.

haineala

ACTUALIZARE 18.55. Guvernul a abrogat, astăzi, Hotărârea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală ca membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, pentru evitarea incidenței, începând cu data de 7 ianuarie 2017, a unei stări de incompatibilitate cu calitatea de magistrat.

Demersul este întemeiat pe cererea expresă a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 și adresată Ministerului Justiției.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat numirea domnului Constantin Cătălin Radu, pentru o perioadă de cinci ani, membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. În acest sens, a fost adoptată o Hotărâre de Guvern. 


 

Fosta şefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a fost numită în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în 29 decembrie, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.

Schmidt-Hăineală ar fi fost reprezentanta Ministerului Justiţiei în Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit să înceapă de pe 7 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri