ACL, MOȚIUNE DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI. Klaus Iohannis: „Opriți fraudarea alegerilor de către PSD!”

Data publicării:
iohannis si blaga - fb ioha-1

ACL a depus vineri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Klaus Iohannis a declarat că abuzurile repetate ale lui Victor Ponta pun în pericol statul de drept și că premierul a încălcat Constituția României în nenumărate rânduri. „Prezidențiabilul, prin încălcarea Constituției, a pus la cale un plan prin care urmărește fraudarea alegerilor. Pentru președintele Victor Ponta câștigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD, pe care nu-și permite să-l piardă. PSD-ul s-a folosit de instrumentul ordonanțelor de urgență, care sunt neconstituționale”, a mai spus președintele PNL. 

Acțiunile promovate de Victor Ponta, mai spune Iohannis, sunt acte pentru a-și crea un avantaj electoral. „În plan extern am avut reacții imediate, care au atras atenția Guvernului. Premierul Ponta a urmărit să acapereze aparatul de apărare al Statului”, a mai spus Iohannis.

Toate acțiunile Guvernului din ultimele luni dovedesc intenția clară de fraudare masivă a alegerilor. PSD și Victor Ponta și-au dat seama că, cinstit, nu pot câștiga aceste alegeri prezidențiale. Și, de aceea, au pus la punct acest plan pentru a fura numărul de voturi care lipsesc pentru a câștiga președinția”, a spus, la rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri