Dan Barna, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au făcut istorie. Acord politic online între liderii partidelor

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu
Sursa: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut marți o discuție cu liderii partidelor politice din Parlament, care au răspuns la un apel făcut în urmă cu câteva zile în care Ciolacu cerea tuturor partidelor politice să lucreze împreună „pentru a realiza rapid un plan pentru România”. La apelul președintelui PSD nu a răspuns Ludovic Orban, motiv pentru care premierului îi va fi trimisă o scrisoare în care i se va cere să aibă „un dialog real cu Parlamentul”. Și Dan Barna a scris pe Facebook, spunând despre întâlnirea prin videoconferință că „a fost un exercițiu de consultare firesc între partidele din Parlament”.

„Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns APELULUI pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu reproșează Guvernului lipsa de dialog cu Parlamentul și cere un plan național susținut de toate forțele politice.

„Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate. De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog #real cu Parlamentul”, a mai scris Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dan Barna a scris despre discuția avută astăzi că este un exercițiu de consultare firesc, iar astfel de discuții vor avea loc ori de câte ori situația o impune.

„Am participat în această după amiază la o discuție cu liderii celorlalte partide parlamentare. Subiectele au vizat criza de sănătate publică, efectele economice și sociale pe care ea le implică și măsurile ce pot fi luate la nivel parlamentar. Am convenit să îi solicităm premierului Orban o întâlnire săptămânală cu partidele parlamentare cu privire la măsurile pentru ieșirea din criză. De asemenea, îi solicităm premierului să trimită la Parlament toate măsurile pe care le are în vedere în această perioadă. Credem că o dezbatere serioasă a acestor măsuri poate contribui la îmbunătățirea lor în beneficiul întregii societăți. Solicităm societății și cetățenilor solidaritate, colaborare și dialog. E momentul ca și noi politicienii să arătăm capacitatea de a face asta. În mod real”, a scris și Dan Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri