Activist: Primăria a blocat orice protest în patru locuri importante

Data publicării:
firea-sedinta
Aurelian Bădulescu, viceprimar, și Gabriela Firea, primar.

Pentru a bloca orice tentativă de protest în faţa Primăriei Capitalei, a sediului ALDE, a sediului PSD şi în zona fântânii de la Universitate, Primăria Capitalei ar fi aprobat notificarea unui cetăţean necunoscut de a protesta în fiecare zi, cinci persoane, între orele 10:00-22:00, din iunie până în decembrie 2017,  scrie Irina Zamfirescu, voluntar ActiveWatch, pe blogul său.

firea-sedinta
Aurelian Bădulescu, viceprimar, și Gabriela Firea, primar.

Irina Zamfirescu, voluntar al ONG-ului Active Watch, scrie că a cerut voie sa protesteze în faţa Primăriei Capitalei, în iulie, la prezentarea unui raport la un an de activitate a primarului Gabriela Firea, dar i s-a refuzat acest drept pe motiv ca era o altă manifestaţie acolo, scrie ea pe blogul său.

Asta deşi, în zilele în care a verificat, în aceste locaţii nu protesta nimeni. Cum, potrivit legii, nu pot exista două manifestații în același loc și în același timp, rezultă că protestele față în aceste patru locuri este imposibilă.

La început de iulie, am depus chiar eu o notificare pentru o manifestatie publică în faţa PMB, refuzata şi ea, cu aceleaşi argumente. Drept pentru care am cerut, în baza Legii 544/ 2001, detalii cu privire la cei ce notificaseră înaintea noastră. Nu de alta, dar în 26 iulie când noi am mers acolo nu era nici picior de protestatar. Iar domnul Coarnă a povestit, chiar la Antena 3, că s-a dus în ziua şi la ora la care notificase şi nu a văzut nici el nicio urmă de protest. Deci ce să fie oare? Ei iată, este un cetăţean, chipurile, care a depus notificare de protest în patru locuri diferite: PSD, ALDE, PMB şi zona fântâni de la Universitate. Şi nu orice notificare, ci din martie şi până în decembrie 2017. Şi nu oricum, ci între orele 10.00 - 22.00”, mai scrie Irina Zamfirescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri