Activitatea unei primării din Dolj este blocată de șase luni din cauza unui scandal politic

Data publicării:
primaria cosoveni

Lidia Căpăţână este, de şase ani, asistent social la Primăria Coşoveni. Femeia nu şi-a mai primit salariul din august, anul acesta, din cauza scandalului politic dintre consilierii locali.

„Ne afectează foarte mult pentru că a venit şi iarna, e foarte greu. Nu avem cu ce să plătim gaze, lumină şi plus de asta mâncare pentru că e ceva normal”, spune Lidia Căpăţână, asistent social al Primăriei Coşoveni.

În situaţia femeii sunt alţi opt asistenţi sociali ai Primăriei Coşoveni, întrucât salariile lor nu au fost votate de Consiliul Local la jumătatea anului.

Întregul scandal a pornit în luna mai. Atunci, unul dintre viceprimari a demisionat, după ce a fost acuzat de opoziţie că a cheltuit bani publici fără acordul Consiliului local. Când a fost vorba să fie numit un înlocuitor, consilierii nu s-au mai pus de acord aşa că au început să boicoteze şedinţele. Protagoniştii scandalului se acuză reciproc pentru situaţia creată.

„Sper ca populaţia, cetăţenii comunei noastre, să fie foarte atenţi ce votează când se vor ţine alegeri pentru contituirea unui nou consiliu local”, susține Sima Florea, consilier local Coşoveni.

„Este foarte grav, s-au cheltuit sume imense pe diferite lucrări care nu-şi aveau rostul. Au de suferit oamenii care au ales ce nu trebuia”, spune Ilie Dumitru, consilier local Coşoveni.

Între timp, investiţii importante sunt în aer.

„Un proiect imporant era înființarea servicului de salubritate în cadrul Consiliului Local Coșoveni. De câteva luni noi nu mai avem un serviciu de salubritate”, declară Nicuşor Coandă, primarul comunei Coşoveni.

Dizolvarea Consiliului Local Coşoveni se află pe rolul Tribunalului Dolj. Când se va încheia procedura, printr-o hotărâre de Guvern se va stabili data unor noi alegeri locale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri