Acuzații de cenzură la TVR. Un interviu cu Traian Băsescu nu a mai fost difuzat de TVR 3

Data publicării:
TVRSCANDAL

Promovarea pregătită de TVR Timişoara anunţa prezenţa preşedintelui României într-o emisiune la postul public local de televiziune. Interviul fusese înregistrat duminică, în studio. Marţi seară, realizatorul emisiunii acuza, pe Facebook, cenzurarea interviului cu şeful statului la Televiziunea Română.

„Dragi prieteni, asistaţi la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicaţii. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act”, a scris Brînduşa Armanca.

Conducerea TVR 3 susţine însă că interviul cu şeful statului nu era programat să fie dat şi pe TVR 3, dar că a fost difuzat de TVR Timişoara.

Printre altele, în interviul acordat postului public local de televiziune, Traian Băsescu şi-a expus opinia cu privire la o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

O să-i dovedesc până la alegerile prezidenţiale că datorită mie nu va ieși preşedintele României. Nu o să-i iert nimic şi o să-l prezint aşa cum este”, spunea Traian Băsescu în interviu.

Preşedintele României a intrat în detalii şi cu privire la scandalul generat de refuzul premierului de a contrasemna decretele de decorare ale fostei conduceri de la Institutul Cultural Român.

Brînduşa Armanca a fost director al Institutului Cultural Român din Budapesta şi a fost eliberată din funcţie în septembrie 2012. În scandalul interviului cenzurat, Brînduşa Armanca spune că se va adresa şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri