Acuzații de spionaj în politica românească. Ce reclamă Elena Udrea, Victor Ponta și Alina Gorghiu

Data publicării:
udrea la paris joscenzura

Este clar că serviciile s-au implicat. Eu le recunosc și stilul, știu cine este implicat”, spunea, anul trecut, Traian Băsescu.

Afirmaţia fostului preşedinte viza situaţia în care se afla Elena Udrea. Aceasta a fost fotografiată în timpul unei vacanţe petrecute cu Alina Bica, la Paris.

„Este vorba despre un filaj al serviciilor secrete care s-au obosit, pe cheltuiala statului român, să supravegheze trei femei aflate într-un weekend privat”, a declarat Elena Udrea.

La un an de la excursia în Franţa, Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru fapte de corupţie. A ieşit din arest în luna mai. Recent, a consemnat, în scris, o nouă metodă de monitorizare a politicienilor.

„Am mers la o cafea cu doi colegi (...). Am vorbit şi despre practica de supraveghere neoficială a celor incomozi. (...) Cu cinci minute înainte să plecăm a venit o domnişoară care s-a pus la masa de lângă noi. Când am dat să ieşim din locaţie, ne-am intersectat cu un tânăr înflăcărat care ducea ca pe un steag o varză de aranjament floral, grăbindu-se către domnişoara de mai devreme. Întâmplarea face că unul din colegi s-a întors după nici cinci minute să îşi ia telefoanele uitate pe masă. Ce să vezi, cuplul tocmai reunit lăsase baltă întâlnirea şi plecase. Cu flori cu tot, evident”, a povestit Elena Udrea, pe Facebook.

Premierul Victor Ponta s-a plâns şi el că este urmărit. „Un site din România a plătit niște oameni acolo care au stat după noi. E dreptul lor să facă acest lucru, cum e și dreptul meu să merg în vacanță cu familia”, a spus premierul.

Și Alina Gorghiu susţine că este supravegheată. Copreședintele PNL a notat, online, că maşini particulare o urmăresc în trafic. „Probabil că cineva doreşte să mă protejeze”, a scris, ironic, Alina Gorghiu. Un alt coleg de partid, vorbea, încă din 2010, de existenţa „statului poliţienesc”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, afirma că există o teamă legată de ascultarea telefoanelor şi înregistrările ambientale.

Şi politicienii ar fi recurs la practici similare. Procurorii îl acuză pe primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, că ar fi folosit instituţiile din subordine ca să o supravegheze pe secretara cu care avea o relaţie. În telefonul iubitei ar fi fost montate dispozitive de urmărire, susţin anchetatorii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri