ACUZE ÎNTRE PALATE. Traian Băsescu: Se trece din nou la inventarea de taxe. Victor Ponta: Președintele a vândut interesele țării

Data publicării:
ponta basescu cotroceni RESIZE-Mediafax Foto-Octav Ganea-6

Şeful statului consideră că măsurile Executivului afectează mediul de afaceri, pe care nu-l mai ajută acum nici băncile şi nici Guvernul prin măsuri de relansare economică.

„Este greșit, se trece din nou al inventarea de taxe, de impozite, de soluții care să aducă bani la bugetul de stat pentru a hrăni aparatul bugetar. S-a trecut din nou la situația de a lucra în favoarea omului gras, statul, care se așează în spatele unul om slab, încă mult prea slab ca să îl ducă pe cel gras, care este economia reală”, a subliniat el.

În timp ce şeful statului critică noua politică fiscală a Guvernului, şeful Executivului dă vina pe guvernele precedente. „Deficitul e mic pentru că așa s-a angajat Băsescu în 2011, fără să întrebe pe nimeni. Alte țări nu au aceste reduceri. Fonduri UE avem mai puține în 2014-2020 pentru că asta a negociat Băsescu fără mandat. Președintele a vândut interesele României și când a negociat deficitul si fondurile UE”, a spus premierul.

De anul viitor, însă, românii vor plăti noi dări. Creşterea accizei la carburanţi, dar şi taxarea construcţiilor speciale în cazul companiilor se află pe această listă.

Mediul de afaceri este destul de îngrijorat despre toate declarațiile care se fac acum despre taxarea pentru anul viitor”, a comentat Steven van Groningen, vicepreşedintele Consiliului Investitorilor Străini.

Potrivit legii, orice modificare a Codului Fiscal nu poate fi făcută cu mai puţin de şase luni înainte de punerea în aplicare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri