Adrian Cioroianu: „Este o instabilitate în politica românească”

Data publicării:
adrian cioroianu-1

 

Este o situație confuză (în apropierea granițelor României, n.r.) și tocmai pentru că vorbim despre această situație neclară din vecini, din estul Ucrainei, ar fi bine ca și la nivelul politicii românești să fie ceva mai multă liniște, dar se pare că este imposibil. La noi, de când se face politică, de după Constituția de la 1866 până astăzi, istoria ne arată că totdeauna viața politică a fost agitată. Indiferent de pericolele care au fost în jur, la noi, viața politică a fost întotdeauna una cronofagă și am cheltuit întotdeauna energiile luptându-ne între noi. Este o instabilitate în politica românească, o schimbare a generațiilor care poate este firească. Tot ce îmi doresc este ca această neliniște din plan intern să nu influențeze prestația noastră în afară”, a afirmat Adrian Cioroianu, notează Agerpres.

Pe de altă parte, fostul ministru de Externe și-a exprimat speranța că evoluția situației din vecinătatea nord-estică a țării noastre nu va degenera într-un conflict militar deschis.

„Încă păstrez speranța că nu se va ajunge la un conflict deschis sau care să implice toate țările din zonă. Conflictul este deschis în momentul de față, din păcate, pe granița de est a Ucrainei, dar sperăm că nu va conduce la un război care să implice țările NATO și într-o perioadă de timp ne dorim să se găsească o soluție rezonabilă și inclusiv administrația Putin să-și dea seama că escaladarea aceasta și menținerea conflictului din estul Ucrainei nu ajută pe nimeni, nici măcar pe Rusia”, a spus Adrian Cioroianu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri