Sari la conținut

Adrian Năstase comentează atacul occidental din Siria: Gușterii înghit orice

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blog atacul occidental din Siria din dimineața zilei de 14 aprilie, sugerând că se îndoiește de temeinicia motivațiilor invocate de Washington și ironizând credulitatea și ignoranța marelui public care se lasă influențat de internet. „Spectacolul a fost jenant”, apreciază Adrian Năstase, fost șef al diplomației.

„Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existența „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă că informație. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează în turmă cu lanternele  telefoanelor.

Să luăm exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rușii de încă un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochiști.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombițe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), în condițiile în care cuceriseră deja localitatea respectivă? Doar dacă sunt idioți. Poate că sunt. Sau dacă voiau să le creeze o problema rușilor”, scrie Adrian Năstase.

„Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus rușilor să nu fie prin preajmă”, consideră lider PSD.

El crede că președintele Trump avea nevoie, pentru rațiuni interne, să arate „o încordare a muchilor cu rușii”, în timp ce  francezii ar vrea să revină într-o zonă care a fost colonia lor după Primul Război Mondial.

„SUA, Marea Britanie și Franța? O nouă „coaliție a binelui”? România face parte din ea? A fost consultată de partenerul strategic? (...) Este vorba de o intervenție umanitară, pentru a declanșa un nou val de emigranți sirieni spre Europa?” se întreabă Adrian Năstase.

„Gușterii înghit orice. Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea”, conchide fostul premier.

Citiți și:  SUA și aliații au atacat Siria. Care sunt reacțiile și ce urmează?

Înfrângere usturătoare a Rusiei la ONU. Doar două țări au mai votat în favoarea rezoluției sale

Ce s-a întâmplat în Siria a doua zi după atacul occidentalilor

 Începe ofensiva diplomatică. Ce rezoluție propun la ONU statele care au atacat Siria

 FOTO. Cum arată din satelit țintele atacului din Siria înainte și după raidurile occidentalilor

Pe aceeași temă

Obsesia

De 20 de ani, liderii PSD încearcă să-și cumpere de la Washington o iluzorie combinație de iertare și de binecuvântare