Sari la conținut

Adrian Năstase îl critică pe Victor Ponta

 

FOTO Mediafax

"A fost un vot împotriva unui mod de a face politică în partid", scrie Adrian Năstase, care îi reproşează lui Victor Ponta că a făcut prea multe compromisuri şi alegeri în interes personal, care au culminat cu pierderea prezidenţialelor.

În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, fostul premier este de părere că, în ciuda vulnerabilităţilor pe care le are, acesta va fi capabil să reformeze PSD-ul.

„A fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare şi a ignorat activitatea de partid. (...) Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecţii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidenţiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid (...) au fost doar câteva din motivele pentru care membrii CEx au votat pentru Dragnea. Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilităţi. El reprezintă însă o şansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza", a scris Adrian Năstase.