Adrian Năstase: „Nu ştiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta”

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 resizedbun -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

 

Adrian Năstase nu-şi poate explica gestul premierului Victor Ponta de a se autosuspenda din funcţia de preşedinte al PSD şi că instabilitatea politică din România este doar un joc intern, "fără semnificaţie strategică". 

Poate însă că ar fi trebuit să se sfătuiască şi cu colegii săi, în forurile de conducere ale partidului. Atunci când ai impresia că ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui şi ele rezolvate”, este părerea fostului premier.

Redăm mai jos postarea integrală a fostului premier Adrian Năstase:

"Săptămâna începe cu două subiecte suculente – acordul cu Grecia şi autosuspendarea lui Ponta. Este evident, pentru mine, în confruntarea dintre UE şi Grecia au câştigat americanii. Indiferent de datorii şi de extravaganţa guvernului Tsipras, a prevalat importanţa strategică a Greciei. Aşa cum s-a întâmplat, şi după război, prin opţiunea lui Churchill, ilustrată în celebrul şerveţel împărtăşit cu Stalin. Acum, exista riscul că Grecia să balanseze în cealaltă „tabăra” şi acest lucru putea afecta nouă balanţă în Noul Război Rece. Chestiunea aceasta nu se pune cu România. În oricare din soluţiile guvernamentale, România este deja „dobândită” spaţiului atlantic. De aceea, instabilitatea politică de la noi este privită că un joc intern, fără semnificaţie strategică. Nu ştiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta. Bănuiesc că a avut motivele sale. Poate însă că ar fi trebuit să se sfătuiască şi cu colegii săi, în forurile de conducere ale partidului. Atunci când ai impresia că ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui şi ele rezolvate…".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri